HNK IVANA PL. ZAJCA Pubilka na nogama ispratila prvi novogodišnji koncert

HNK Ivana pl. Zajca

Orkestar riječke Opere pod ravnanjem maestra Yordana Kamdzhalova prvim su novogodišnjim koncertom “Putujemo Europom“ oduševili publiku.

Ovacije, uzvici oduševljenja, a zatim su uslijedile i stajaće ovacije kojima je publika tražila još. “Putovanje Europom”, u Rijeci prijestolnici kulture 2020, započelo je Smetaninom Vltavom i završio Straussovim Dunavom, a na snažno euforično inzistiranje publike na nogama, uslijedili su i bisevi.

Radosne gledateljice i gledatelji podijelili su dojmove: “Izvrstan je program ove godine, skladbe koje do sada na novogodišnjim koncertima nismo imali prilike slušati, a sjajno se uklapaju u novogodišnje raspoloženje”, “Riječki orkestar je zaista najbolji! Sjajno funkcioniraju sa svojim šefom dirigentom. Kamdzhalov je genijalac. Ne samo da dirigira bez partiture, on se uopće ne mora razmahivati”, “Neponovljivo”, “Savršen koncert za kraj stare i početak nove godine, prezadovoljni smo”…

Atmosfera koja je vladala u gledalištu HNK Ivana pl. Zajca na Novogodišnjem koncertu zaista jest nenadmašna. U pravom blagdanskom ozračju u pauzi koncerta nazdravljalo se čašom Zlatne vrbničke žlahtine iz PZ Vrbnik, partnera Novogodišnjih koncerata.

Sretnici koji su na vrijeme uspjeli doći do ulaznica uživat će u jednom od sljedeća tri 28, 29. i 30. prosinca ili na Dječjem novogodišnjem koncertu u subotu 29. prosinca u podne.

Komentiraj