Hitrec: “Najveća mana online nastave je direktna komunikacija učenik – nastavnik”

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak u ponedjeljak je za HRT komentirao početak online nastave u srednjim školama u svim županijama te višim razredima osnovnih škola u četiri županije.

Kao jedan od razloga uvođenja online nastave Paljak je naveo smanjenje gužve u prometu. “Sve što može u ovom trenutku smanjiti mobilnost, frekvenciju je dobro došlo”, rekao je.

“Čak ni antigenski testovi koji su provedeni na prostoru grada Zagreba ne pokazuju veći postotak asimptomatske zaraze. Škole nisu žarište i nije došlo do horizontalnog širenja virusa. Najveći broj je sedam učenika u jednom razrednom odjelu”, otkrio je.

Predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec poručila je da se oni za online nastavu spremaju od 7. rujna, a posljednjih tjedan dana te su se pripreme intenzivirale.

Kao najveće mane škole na daljinu navela je direktnu komunikaciju učenik nastavnik i što ima manje suradničkog učenja. “Velika je mana svakome tko nema odgovarajuću opremi ili odgovarajuću kvalitetu interneta”, kazala je i naglasila da su na proljeće uočili da su veliki problemi vezani uz vrednovanje, provjeru znanja i pouzdanost tih ocjena.

“U ovom valu nastojimo što je više moguće izbjeći te mane i organizirati nastavu u realnom vremenu, a da ni učenici ni nastavnici ne budu preopterećeni, da ne bude previše zadaća, te da se samo tamo gdje je potrebno ocjenjuje i provjerava znanje”, rekla je Hitrec i kazala da su najveći izazov oni predmeti koji sadrže neku vrstu vježbe.

Komentiraj