HDZ o strategiji i reformi obrazovanja

Hina

Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković održao je u srijedu radni sastanak sa stranačkim stručnjacima iz područja obrazovanja i znanosti o svim aspektima strategije i reforme obrazovanja, a na kojem je sudjelovala i predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Dijana Vican.

Na sastanku su također sudjelovali bivši ministri znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i Pavo Barišić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier, akademik Ivica Kostović i drugi.

Predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković nakon višesatnog sastanka kratko je izjavila da su na sastanku sudjelovali stručnjaci HDZ-a u području obrazovanja i znanosti koji su detaljno raspravili na koji način učenicima  osigurati kvalitetno obrazovanje primjereno 21. stoljeću te daljnji tijek obrazovanja u Hrvatskoj.

“U fokusu su nam prije svega naši učenici – osnovnoškolci, srednjoškolci, studenti, kao i vrtićarci. U našem središtu su jednako tako i svi naši nastavnici, učitelji i profesori – od osnovne škole do sustava visokog obrazovanja, kao i zadovoljstvo roditelja učenika i studenata, važnih dionika odgojno-obrazovnog sustava”, kazala je.

I predsjednik HDZ-ove Akademske zajednice “Ante Starčević” akademik Ivica Kostović istaknuo je kako im je jedan od glavnih ciljeva djelovanja dobrobit djece, odgoj i obrazovanje te poboljšanje nastave i uvjeta obrazovanja.

Posebice, dodao je, u fokusu im je stimuliranje nastavnika i učitelja za taj prevažni zadatak. Akademik Kostović je naglasio da su na sastanku raspravljali i kako s HDZ-ovim koalicijskim partnerom ostvariti uvjete da se ti ciljevi zaista i provedu.

Nakon sastanka premijer Plenković i predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Dijana Vican nisu dali izjave za medije.

Komentiraj