HAK upozorava na mokre kolnike, i dalje zatvorene mnoge ceste oko Petrinje i Siska

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje u unutrašnjosti ima i magle, javlja u utorak ujutro Hrvatski autoklub upozoravajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog nafte na kolniku na DC425 od naplate Karamatići do tunela Međak u smjeru Ploča vozi se usporeno uz ograničenje brzine 40 km/h.

Na pojedinim državnim cestama u Lici zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema.

Zbog potresa zatvorene su: DC37 kroz Glinu – obilazak je ulicama grada Gline; ŽC3121 Tišina-Palanjek (zbog urušavanja dijela nasipa) – obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo; ŽC3195 Mala Solina-Stankovac – obilazak je ŽC3196 i ŽC3275 kroz mjesta Glinska Poljana i Stankovci; ŽC3156 Žažina-Mala Gorica; ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje; LC33042 Petrinja (sajmište)-Križ Hrastovački u mjestu Pecki – obilazak je Župić-Hrastovica-Donja Bačuga-Pecki i obrnuto.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na ŽC3070 Rugvica-Oborovo preko nadvožnjaka smiju prometovati samo osobna vozila uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Otežano se vozi i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj