HAK Snijeg u Gorskom kotaru i Lici, vjetar stvara velike probleme u prometu

HINA / Ivo LUČIĆ

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, kao i na širem području Pasjaka (nošen vjetrom). U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, osim u dijelu Baranje. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Mogući su odroni, upozorava jutros Hrvatski autoklub.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, državna cesta DC1 i Paški most zasada su otvoreni za sve skupine vozila.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto.

Zbog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica (A6) i dionica riječke obilaznice Škurinje-Orehovica otvorene su samo za osobna vozila; a na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Bakra do Senja i na Krčkom mostu dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, stara cesta kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ostale lokalne i županijske ceste na području Čabra, Vrbovskog i Delnica.

Zbog prometnih nezgoda vozi se usporeno na autocesti A1 poslije tunela Grič u smjeru Zagreba (vozila su na zaustavnom traku); na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 137. km u smjeru Zagreba.

Pomorski promet

U prekidu su:

  • trajektne linije: Brestova – Porozina, Prizna – Žigljen, Split – Vela Luka;
  • brodska linija: Mali Lošinj – Unije – Susak;
  • katamaranske linije: Rijeka – Rab – Novalja, Mali Lošinj – Rijeka, Ubli – Vela Luka- Hvar – Split, Korčula – Hvar- Split.

Granični prijelazi

Za izlazak osobnih automobila na GP Rupa čeka se oko 30 minuta, a izlazak teretnih sat vremena. Teretna vozila na GP Bregana na izlaz čekaju oko dva sata.

Komentiraj