Zbog magle i smanjene vidljivosti vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h na dionici autoceste A1 između čvorova Zadar II i Pirovac, javlja Hrvatski autoklub.

Tijekom dana, osobito u jutarnjim i poslijepodnevnim satima zbog gustog prometa na gradskim cestama i obilaznicama, također i na dionicama cesta gdje traju radovi, moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozit će se naizmjence, jednim trakom. Za vozila čija ukupna masa prelazi 5 tona promet je zabranjen. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je sve veći broj mopedista, motociklista i biciklista, pa sve sudionike pozivaju na dodatni oprez, osobito prilikom uključivanja u promet ili prestrojavanja iz traka u trak.

Radovi na autocestama: A1 na vijaduktima Božići i Magaš u oba smjera i nakon tunela Čelinka u smjeru Splita, vozi se jednim trakom, a kroz tunel Plasina jednom tunelskom cijevi, A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka promet teče dvosmjerno od 20. +300 do 18. +100 km; A3 Bregana-Lipovac od 118. do 121. km u oba smjera vozi se jednim trakom; A4 Goričan-Zagreb zatvoreni su: izlazni krak čvora Popovec iz smjera Varaždina prema Popovcu te ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); na pristupnoj cesti čvora Popovec (DC29-A4) promet teče naizmjence (semafori), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno; na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka promet teče naizmjence uz semafore.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC225 nadvožnjak čvora Jarek između Podsuseda i Zaprešića, ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36).

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak.

Radovi na graničnim prijelazima: Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa; Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja, posebice tijekom vikenda, te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj