Marko Lukunic/PIXSELL

HAK Gužve na gradskim ulicama, vjetar otežava promet

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno i na dionicama cesta gdje traju radovi, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca-Obrovca-Karina), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), a na dionici između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 na 85+000 km između čvora SV. HELENA i čvora POPOVEC u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake. Na autocesti A1 između čvorova Zadar2 i Skradin zbog jakog vjetra ograničenje brzine je 100km/h. Zbog teretnog vozila u kvaru na državnoj cesti DC1 u mjestu Broćanac vozi se otežano uz ograničenje brzine.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Granični prijelazi

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je teretnih vozila oko 1 km. Teretna vozila na GP Županja na ulaz čekaju oko pola sata, dok na GP Tovarnik na izlaz čekaju oko dva sata.

Komentiraj