Grad Čakovec

Grad Čakovec potiče razvoj hotelijerstva na području Međimurja

Kontinentalna Hrvatska iz godine u godinu broji sve više posjeta i noćenja, a jedan od rastućih turističkih središta unutrašnjosti je Grad Čakovec.

Grad je aktivnostima za privlačenje investitora, poput smanjenja birokratskih prepreka i odlične organizacije sadržaja za turiste, potaknuo razvoj hotelijerstva pa će tako još više domaćih i inozemnih gostiju imati priliku smjestiti se u Međimurju i iskusiti njegovu bogatu ponudu. Turisti će tako odsjedati u potpuno moderniziranom Hotelu Park i prvom čakovečkom hotelu visoke kategorije Castellum, što je korak prema tome da Čakovec zauzme vodeću ulogu u kontinentalnom turizmu.

Oba hotela usredotočit će se na razvoj dodatnih sadržaja kroz koje će njihovi gosti dobiti potpuni doživljaj regije i napredne mogućnost opuštanja. Radi se o širokoj gastroenološkoj ponudi punoj originalnih okusa domaćih kvalitetnih namirnica, unikatnim barskim konceptima koje karakteriziraju najbolji pogledi na grad, prostorima za fitness, masaže i beauty terapije, multifunkcionalnim dvoranama i mjestima koji predstavljaju priču o Čakovcu na novi način. Castellum će također, kao i Hotel Park, potpuno u skladu s globalnim trendovima omogućiti e-punionicu za električna osobna vozila i e-bike stanicu.

“Željeli smo osmisliti domaću verziju usluge u skladu s modernim konceptima business & citybreak hotela, a koja će biti na razini hotela europskih prijestolnica. Kontinentalni turizam odlikuje brzorastući potencijal te smo zadovoljni što je i Grad Čakovec prepoznao potrebu za proširenjem opcija zabave i smještaja. Prvi čakovečki hotel s 4 zvjezdice gradi se u potpunosti iz vlastitih sredstava, bez korištenja potpora. Nestrpljivo očekujemo prve dojmove gostiju, ali i Čakovčanki i Čakovčana o novom hotelu, a posebno njegovom baru i pratećim sadržajima“, izjavila je Emina Lajtman, voditeljica hotela Castellum.

“Budući da je Hotel Park prvi gradski hotelski kapacitet, došlo je vrijeme za kompletno novo ruho te uvođenje dodatnih sadržaja koji će obogatiti i modernizirati ponudu Hotela. Posebno smo ponosni što je projekt ‘Rekonstrukcija, opremanje i uvođenje dodatnih sadržaja u Hotel Park u Čakovcu’, čija je ukupna vrijednost 8 200 000 kuna, sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 1 914 186.12 kuna. To znači da i Europska unija prepoznaje ponudu i mogućnosti Čakovca, kao što to čini i sam Grad kroz podršku privatnim inicijativama. Sigurni smo da će ova investicija povećati broj noćenja i gostiju, a naša je zadaća da im pružimo najbolje iskustvo koje će ih potaknuti da ponovno posjete Međimurje i Hrvatsku“, izjavio je Davor Lovrenčić, direktor i investitor Hotela Park.

“Grad Čakovec priprema veliki broj turistički atraktivnih aktivnosti u narednim sezonama, koje će biti još uspješnije od dosadašnjih, a razvoj hotelijerstva najbolja je potvrda važnog položaja Čakovca u kontinentalnom turizmu. Sada će još veći broj ljudi imati priliku doživjeti najbolje što Međimurje pruža i sigurni smo da će otići puni novih doživljaja i sjajnih preporuka za svoje prijatelje, a intenzivno ćemo raditi na tome da naš grad postane turistički lider u kontinentalnoj Hrvatskoj daljnjim pogodnostima za investitore“, izjavio je Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca.

Komentiraj