HINA/ Ured predsjednice/ ua

Grabar-Kitarović u subotu na 2BS Forumu u Budvi

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na 7. Forumu 2BS (“To Be Secure”) koji se pod nazivom “Izazovi promjena politika i preusmjeravanja saveza” održava u ovaj vikend u Budvi.

Zajedno s crnogorskim i slovenskim predsjednicima Filipom Vujanovićem i Borutom Pahorom, Grabar-Kitarović sudjelovat će u subotu na raspravi o pokušajima utjecaja stranih zemalja na slobodne nacije.

Sedmi 2BS Forum će se baviti nekim od najvećih izazova i prijetnji po međunarodnu i regionalnu sigurnost u ovoj desetljeću. Fokus ovogodišnjeg foruma prvenstveno će biti na definiranju i redefiniranju odnosa na liniji SAD-NATO-Rusija. S tim u svezi dodatni naglasak bit će na utjecaju koji će ti globalni odnosi imati na regiju.

Razgovarat će se i o političkim zaokretima, vanjskoj politici, aktualnim ključnim sigurnosnim pitanjima koji će utjecati na oblikovanje međunarodnih odnosa i njihovom utjecaju na budućnost kako Europe, tako i ostatka svijeta.

Bit će ovo treće sudjelovanje hrvatske predsjednice na forumu u Budvi koji organizira Atlantski savez Crne Gore. Na marginama foruma ona će se sastati i s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Komentiraj