hina

GRABAR KITAROVIĆ: Na Todorićevoj je savjesti što i kako dalje a Dalija Orešković bi se mogla baviti problemom sukoba interesa a ne da vodi osobni rat protiv mene

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je privremeno preselila svoj ured u Dubrovnik. Tom je prilikom odgovarala na pitanja novinara oko situacije u Agrokoru.

Novinari su predsjednicu pitali što bi poručila Ivici Todoriću.

“Neka pravosuđe svakako radi svoj posao, a na njegovoj je savjesti da odluči kako će dalje postupati”, rekla je predsjednica a prenosi N1 televizija.

Upitana za mišljenje treba li Povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom, predsjednica je rekla da joj je jasno da zakon u određenoj mjeri ograničava rad.

“Kako su pokrenuti sudski postupci, jasno mi je da zakon u određenoj mjeri ograničava rad. Najvažnija je transparentnost i da građani nemaju dojam da im se nešto skriva. U konačnici, taj se zakon može i promijeniti, pravosuđe je to koje odlučuje o nečijoj krivnji”, rekla je Grabar Kitarović.

Tom je prilikom komentirala i jučer spominjanu mogućnost ponovnog otvaranja njezina slučaja u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Zamoljena za komentar oko mogućnosti da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ponovno otvori slučaj proslave njezina rođendana koju je, navodno, organizirao Zdravko Mamić, Grabar Kitarović imala je poruku za predsjednicu Povjerenstva, Daliju Orešković.

“Tu nema apsolutno nikakvog sukoba interesa i mislim da bi se gospođa Orešković doista trebala početi baviti problemom sukoba interesa u državi, a ne da vodi osobni rat protiv mene”, poručila je predsjednica, javlja N1 televizija.

 

 

Komentiraj