Goran Marić u Vladi se jutros sastao s Plenkovićem

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jutros je pozvaoi na razgovor ministra državne imovine Gorana Marića, doznaje Jutarnji list.

Ministar je viđen kako nešto poslije 10 sati ulazi u zgradu Vlade. Da je Marić bio na kratkom sastanku s Plenkovićem rekli su i u Vladi, a potvrdio je to i sam ministar.

“Kratko smo se vidjeli. Izvijestio sam premijera da nisam sudjelovao u razgovorima o financiranju obnove crkve, ali da jesam sudjelovao u razgovoru s tadašnjim provincijalom oko ideje obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja. Rekao sam mu da je točno da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila derutni stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cjelosti platila”, rekao je Marić, kako prenosi Jutarnji.

Ministar državne imovine premijeru je rekao kao u tome nije ostvario nikakvu materijalnu korist, niti to omogućio bilo kome drugom. I osobno je, dodaje, pomagao simboličnim financijskim prilozima.

Podsjetimo, ministar državne imovine Goran Marić ustvrdio je u petak, u vezi svoje uloge u obnovi crkve u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, da “osim lijepe ljudske satisfakcije” što je pomogao realizaciji plemenite ideje, nije ostvario nikakvu materijalnu korist niti to omogućio nekom drugom, te da nije učinio ništa “mimo najboljih etičkih standarda”.

Marić u očitovanju iz Ministarstva državne imovine navodi kako je točno da je u vrijeme kad je dogovorena obnova crkve bio dužnosnik i saborski zastupnik, aIi je na sastanku o obnovi crkve bio “isključivo kao župljanin Župe Majke Božje Lurdske”.

Komentiraj