GORAN MARIĆ O KUĆI: “Doći će vrijeme kada ću ja govoriti”

Ministar državne imovine Goran Marić u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, odgovarao na novinarska pitanja o kući od 67 četvornih metara u zagrebačkim Remetama koja je izostavljena iz svih imovinskih kartica ministra.

“Vrijeme je za rad Povjerenstva. Volim i cijenim institucionalnu Hrvatsku. Doći će vrijeme kada ću ja govoriti, sada neka radi Povjerenstvo”, rekao je Marić kratko novinarima ispred Banskih dvora.

Podsjetimo, Jutarnji list danas je objavio kako je kuća u Remetama izostavljena iz svih imovinskih kartica ministra državne imovine, iako je bila u vlasništvu njegove supruge.

U ministrovoj kartici iz 2008. godine spominje se samo zemljište na kojem se nalazi sporna kuća. No, u kasnijim karticama više se ne spominje ni zemljište. Darovnim ugovorom nekretnina je 2013. godine prebačena na njihova sina pa je u imovinskoj kartici više nije ni dužan prijavljivati, navodi dnevnik.

Ta su kuća i zemljište u zemljišnim knjigama od 2006. do 2013. godine glasili na suprugu ministra Marića, a poslije, sve do danas, na njihova sina.

U Marićevoj imovinskoj kartici iz 2008. godine spominje se samo da je ministrova supruga vlasnica zemljišta od 1000 četvornih metara u Zagrebu te da je vrijednost zemljišta 1,1 milijun kuna i da na zemljištu nema tereta. U toj kartici nema spomena o kući na tom zemljištu, niti se navodi što se s tim zemljištem poslije dogodilo pa ni u napomenama u imovinskim karticama iz kasnijih godina, ističe Jutarnji.

Tako se ne navodi ni to da je na zemljištu sagrađena nova kuća od oko 140 četvornih metara i garaža. Uvidom u zemljišne knjige Jutarnji list je utvrdio da je supruga Gorana Marića u prosincu 2006. godine kupila spomenuto zemljište s kućom i to po cijeni od 1,45 milijuna kuna. U kupoprodajnom ugovoru opisano je da je riječ o “zgradi ukupne površine 67 četvornih metara te dvorištu površine od 500 četvornih metara i oranici od 577 četvornih metara”.

Ta nekretnina ministra Marića spominje se samo u imovinskoj kartici iz 2008. godine u kojoj stoji da je njegova supruga vlasnica 1/1 – “zemljišta od 1000 četvornih metara u Zagrebu vrijednog 1,1 milijun kuna te da na nekretnini nema tereta”.

Prešućena podsljemenska kuća Gorana Marića

Komentiraj