Gonzalo Gamarra postao “farmaceut”

Nekako su lijevi bekovi sa školom Boca Juniorsa lajtmotiv prijelaznog roka zadnjih dana – nakon što je u Šibenik došao Mina, doduše, iz kolumbijske Boce, za Slaven Belupo je potpisao Gonzalo Julian Gamarra Leyton – koji je navodno igrao za mlađe kategorije “prave” Boce!

“Sretan sam što sam došao u Slaven Belupo i jedva čekam zaigrati u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Znam da je liga jaka i učinit ću sve da se što brže prilagodim. Želja mi je pomoći ekipi, a ako u tome uspijem značit će da igram dobro i ostvarujem svoje i klupske ciljeve.”, bile su prve riječi novog igrača Slaven Belupa.

Rođen 2.7.1999. u Buenos Airesu, ovaj bočni igrač visok 1.82m je seniorsku karijeru započeo s tek navršenih 18 godina, na Malti, u Senglea Athleticu. Premda je dobio crveni već u prvom nastupu i nije mu bio jedini te sezone, došao je do 16 nastupa za prvu ekipu, uz jednu asistenciju. “Nestaje” potom na pola sezone, ali se već početkom 2019. vraća u Sengleu, gdje za momčad iz donjeg doma malteške tablice opet igra standardno u prvih 11 – i dolazi do 10 nastupa uz dvije asistencije.

To je bilo dovoljno za drugoligaški švicarski FC Chiasso, gdje prelazi na ljeto 2019. i ne miče se iz prvih 11, primarno na lijevom beku, uz izlete na krilo, pa i stopersku poziciju, dolazi do 32 nastupa uz 4-5 asistencija. Činilo se da će tako nastaviti i ove sezone, iako je krenuo kao stoper, dok je trener dao priliku na beku nekadašnjem U20 reprezentativcu Conusu, ali opet u prvoj utakmici (5-2 porazu od Schaffhausena, uz gol Prtajina) dobiva crveni karton. Kombinacija toga i karantene, jer mu je cimer Strechie dobio koronu, ga je udaljila od travnjaka i više se kasnije jednostavno nije vratio u kadar ekipe, te je ugovor raskinut.


Neke kvalitete igrač očito posjeduje, koliko god mu dosadašnji igrački put bio čudan – ili je savršeno standardan ili ne igra, polivalentan, ali i često kartoniran. U svakom slučaju, za sada nepoznanica.

Komentiraj