HINA/ Damir SENČAR

GOLUŽA “Srbe na tribinama sigurno nećemo dočekati pljeskom”

Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža komentirao je nadolazeće Europsko rukometno prvenstvo za N1. Hrvatskoj u ‘kolekciji’ zlata nedostaje jedino ono europsko, a Goluža kaže kako treba biti realan i ići utakmicu po utakmicu.

“Jedna utakmica vas digne u nebesa, ali i baci u ponor. Treba biti skroman i ponizan i biti s obje noge na zemlji. Kroz medijske izvještaje i ono što sam pričao s Červarom koji uvijek teži najboljem, igrači podnose dobro naporne treninge, nema ozljeda i trebamo biti optimisti”, rekao je Goluža.

Hrvatska Europsko prvenstvo otvara u petak protiv Srbije. Goluža je priznao da taj protivnik nije isti kao drugi. “Mi uvijek pričamo da je to utakmica kao svaka druga, ali nije to tako. Uvijek je prisutan poseban naboj. U tebi je tada uvijek prisutan neki nemir. Sigurno da ih aplauzom nećemo dočekati, ali očekujem da se navija za naše i ne očekujem da se ikoga gađa kovanicama ili bocama kao što je bilo u Beogradu”, rekao je Goluža.

“Naši momci su veliki emotivci, strašno se prazne i sigurno će biti i fizički i psihički ispražnjeni. Ali treba te emocije znati kontrolirati”, poručio je.

Francuzi za Golužu nisu glavni favoriti za osvajanje naslova. “Oni igraju godinama samo na snagu, a kada im se postavi taktika, onda ne znaju gdje su. Ne bih rekao da su Francuzi glavni favoriti, tu su Nijemci, Danci, Norvežani, a mislim da bi mogla iznenaditi Makedonija ili Mađarska i da bi oni mogli daleko”, zaključio je.

Komentiraj