Patrik Macek/PIXSELL

GLAVAK “Verbalni agresivac Grmoja pobjegao je iz sabornice”

Zbog jučerašnjeg incidenta u Saboru zastupnici HDZ-a sazvali su konferenciju za novinare.

Predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika Branko Bačić rekao je da reakcija Nikole Grmoje pokazuje frustraciju Mosta jer im je politički rejting na granici izbornog praga od pet posto. “Most se još ne može oporaviti od razrješenja koje je pripremila tajnica Vlade. Ima ona kletva “imao pa nemao, to se njima dogodilo”, poručio je Bačić.

Dodao je kako iz dana u dan ‘sipaju uvrede i klevete’ prema članovima HDZ-a i Vlade. “I u saborskoj raspravi i komunikaciji mora postojati granica koju ne smijemo prijeći. Bojim se da klevetanje kao jučerašnje postane fizičko nasilje. A toga ima, svjedoci smo da se to događa u demokratskim državama”, rekao je i dodao kako u HDZ-u nisu nikada pisali kaznene prijave, ali ističe da nije siguran da jučerašnja kleveta o veleizdaji nije nešto čime bi se i DORH trebao pozabaviti.

Zastupnik Josip Borić istaknuo je da su u posljednja dva mjeseca tri događaja obilježila Sabor – sukob Grmoja-Zekanović, zauzimanje govornice od strane oporbe gdje je prvi čovjek koji to organizira Nikola Grmoja, te jučerašnji incident. “Klevetama i lažima se želi obračunati s izvršnom vlasti”, smatra Borić. Kaže i da ovo što je jučer doživio premijer saborski zastupnici HDZ-a doživljavaju svaki dan.

Sunčana Glavak kaže, pak, kako je bilo vrijeđanja na osobnoj razini i seksizma. Dodala je da je Grmoja agresivan i vrijeđna na osobnoj razini. “Ne poštuje nikoga, tipični agresivni govornik. Verbalne akrobacije Nikole Grmoje svele su se na to da je pobjegao iz Sabora”, poručila je Glavak.

Komentiraj