GLASOVAC ODGOVORILA DIVJAK: “Nije lijepo podsmjehivati se bilo čemu”

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac u četvrtak je odgovorila ministrici obrazovanja Blaženki Divjak, koja je jutros kazala da je dobro da rasprava nije bila ranije jer “bolje da djeca to ne gledaju”.

“Podsmjehivati se bilo čemu nije lijepo, ali navikli smo. Smatram da su djeca trebala gledati tu raspravu, da vide kako se ne treba ponašati, kako u životu treba njegovati samokritike, znati priznati kad si pogriješio. To bi bila pouka djeci, škola za život”, rekla je Glasovac.

Dodala je da je sinoć, tijekom cijele saborske rasprave ministrica napominjala da su nastavnicima i učiteljima dali veće plaće. “Nisu im dali, oni su se za to izborili. Najduži prosvjedni štrajk u povijesti, 36 dana. 16 dana moraju nadoknađivati nastavu. Oni su bili nepravedno zakinuti. Krivac za kraće zimske praznike i izostanak proljetnih praznika leži na premijeru Plenkoviću – to je mogao dati odmah, očito je to bio kapric, a ne manjak novaca, a veća je odgovornost na ministrici. Ona je morala prije toga osigurati sve preduvjete za Školu za život, ali i naknadu za ljude koji to moraju iznijeti”, kazala je Glasovac.

Izjavila je i kako Divjak nije ništa napravila, te je glasala za proračun znajući da u njemu nema povećanih materijalnih prava za učitelje i nastavnike. “Tu je njen propust. Trebala je sve osigurati”, kaže SDP-ovka za N1.

Hoće li Vlada tražiti odgovornost ministrice, ostaje tek vidjeti, naglasila je Glasovac dodajući kako se nada da će prevladati entuzijazam učitelja i nastavnika.

Komentiraj