Gimnastičar Mateo Žugec peti na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Hrvatski gimnastičar Mateo Žugec u finalu konja s hvataljkama osvojio je peto mjesto (13.000) na Svjetskom juniorskom prvenstvu u mađarskom Gyoru, a medalja mu je izmakla za dlaku, priopćio je u subotu Hrvatski gimnastički savez.

Svjetski juniorski prvak na konju s hvataljkama postao je Japanac Takeru Kitazono (13.966). Srebro je pripalo njegovom sunarodnjaku Oki Shinnosukeu (13.766), a bronca Latvijcu Edvinsu Rodevicsu (13.233).

“U trenutku kad sam odradio vježbu i shvatio da s ovom ocjenom mogu doći do medalje na kratko sam zaboravio kakav sam grozan period prolazio u treningu. Probudila se čak i nada za medaljom, a koja je bila dostižna za 0,233 boda. Da nije bilo jedne greške u shivadu, bila bi i medalja. Osjećam se neopisivo sretno i zadovoljno radi činjenice da sam u samom svjetskom vrhu”, kazao je Mateo Žugec

Za Žugeca je ovo bilo drugo veliko natjecanje u karijeri nakon što je prošle godine u Glasgowu nastupio na Europskom juniorskom prvenstvu gdje je zauzeo 11. mjesto. Ispred njega je sada još jedna velika međunarodna smotra, od 21. do 27. srpnja nastupit će na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) gdje će se ponovno pokušati plasirati u finale, te krenuti u borbu za prvu međunarodnu medalju.

Komentiraj