FOTO: Završena tradicionalna 51. Iločka berba grožđa

Josip Ćutunić

Završena je tradicionalna 51. Iločka berba grožđa nakon punih jedanaest dana kulturno-zabavnog programa i prigodnih eno-gastro sadržaja.

Ilok se ponovno potvrdio kao grad – vrhunski domaćin, ali i grad koji svojom bogatom kulturnom baštinom i tradicijom uzgoja vinove loze i proizvodnjom visokokvalitetnih vina može privući mnogobrojne posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske i susjednih država.

Berba grožđa je u petak ušla u svoje veliko finale, u večernjim satima je održan koncert grupe ‘Magazin’, dok je u subotu, s prvim danom rujna uz brojne sadržaje posebno zanimljiv bio kulinarski show ‘World Master’ chefa Branka Ognjenovića. Brojni gosti nisu propustili kušati njegov vrhunski vinski gulaš.

Navečer je uslijedila velika središnja svečanost kojoj su prisustvovali i okupljenima se obratili brojni uzvanici, prvenstveno Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Marija Vučković, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede i Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemski, a poseno dirljiv govor održala je Marina Budimir, gradonačelnica grada Iloka.

Među uzvanicima su također bili i saborski zastupnik Tomislav Panenić, savjetnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Pavo Šašlin, zamjenica gradonačelnika grada Vukovara, Ivana Mujkić te počasni građanin grada Iloka Vladimir Šeks. Uz nastupe KUD-ova i veliki vatromet, subotnja je večer završila uz koncert Giuliana, a feštalo se i u Starom podrumu, dok je posljednji dan protekao uz razne sadržaje za cijelu obitelj, od šahovskih izazova, do prigodnog dječjeg programa.

Iločku berbu grožđa organizirao je Grad Ilok u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Iloka i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

U manifestaciju su bili uključeni i svi vinari Vinskog Klastera Srijem, kao i Iločki podrumi. Organizaciju ovogodišnjeg programa s brojnim aktivnostima bili su uključeni i Muzej grada Iloka, Knjižnica i čitaonica, Matica Slovačka i KUD-ovi, kao i brojni ugostitelji iz Iloka i okolice.

Komentiraj