Teatar Rugantino

FOTO: Premijera nove predstave Teatra Rugantino

Održana je svečana premijera nove predstave Teatra Rugantino, ruskog dramatičara Aleksandra Galina u režiji Filipa Grinvalda.

Troje junaka komedije ‘Sirena i Viktorija’ zabune koja prerasta u komičnu melodramu, maestralno su odigrali Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić i Mladen Vasary za što ih je publika nagradila velikim aplauzom.

Komedija ‘Sirena i Viktorija’ do sada nije izvođena u Hrvatskoj. Komad počinje naizgled jednostavnim zapletom, kroz niz komičnih nesporazuma predstava ubrzo prerasta u pravu melodramu u kojoj de troje junaka u potrazi za ljubavlju očajnički pokušavati prevladati tako strašnu ljudsku usamljenost.

Premijera se odvila u posebno lijepom ozračju, kako za vrijeme predstave tako i nakon nje, na domjenku. Veliki pljesak dočekao je glumce Gordanu Gadžić, Dubravku Ostojić i Mladena Vasaryja, a u svečanom izlasku na domjenak i rezanju torte pridružio im se i redatelj Filip Grinvald kojem je ovo bila prva režija u Hrvatskoj. Prema reakcijama publike – vrlo uspješna. Naravno, premijernu izvedbu su odgledali brojni poznati, kazališni kritičari, mnogobrojni predstavnici medija te drugi uzvanici.

U Maloj dvorani KD Lisinski u siječnju je predstava još na repertoaru dva četvrtka (24. i 31.01.), a može se ju pogledati i 10., 16. i 28. veljače.

Komentiraj