FOTO: SLUŽBENA LOPTA SP-A Stigla Adidas Telstar 18, najinovativnija lopta na svijetu

PR Adidas

Adidas je u četvrtak predstavio Telstar 18, službenu loptu Svjetskog prvenstva u Rusiji sljedeće godine.

Telstar 18 kreirana je po uzoru na prvu adidas Telstar loptu koja je korištena 1970. godine na Svjetskom prvenstvu u Meksiku. Ime originalne lopte Telstar nastalo je kao skraćenica od “star of television” s obzirom na to da je Svjetsko prvenstvo u Meksiku bilo prvo koje se širom svijeta prikazivalo na televiziji. Telstar 1970 bila je napravljena s dodatnim crnim panelima kako bi se lopta bolje istaknula na crno-bijelim televizijskim prijenosnicima čime je zauvijek promijenjen dizajn nogometnih lopti.

Klasik je oživljen novim dizajnom panela s metalik printom i efektom grafičke teksture uz najmoderniju tehnologiju u proizvodnji lopte. Telstar 18 sjedinjuje najbolje od Brazuke, koja je bila službena lopta prvenstva 2014. godine, s najnovijom tehnologijom današnjice. Napravljena je kako bi osigurala učinkovitost na terenu stadiona, ali i na ulici, čime se Telstar 18 razlikuje od prijašnjih službenih lopti.

Telstar 18 postala je i najinovativnija lopta, u koju je ugrađena tehnologija NFC čipa. Čip omogućava interakciju s loptom pomoću pametnog telefona pri čemu korisnik dobiva pristup ekskluzivnom sadržaju i personaliziranim informacijama. Pomoću location-aware iskustva korisniku se omogućava uvid u specifične detalje o svakoj lopti uz posebne izazove kojima korisnici imaju pristup tijekom Svjetskog prvenstva.

U procesu testiranja lopte sudjelovali su vodeći nogometni timovi i klubovi poput Argentine, Kolumbije, Meksika, Manchester Uniteda, Juventusa, Real Madrida i Ajaxa.

https://youtu.be/YK2cWEYUPms

https://youtu.be/OhCl3QhrHsA

Komentiraj