Karate klub Mladost Ivanić Grad

FOTO: Karate kup Mladosti okupio više od petsto mladih sportaša

Karate kup Mladosti 2019 održan je u sportskoj dvorani Žeravinec u Ivanić-Gradu.

Ovaj ugledni međunarodni karate kup jedno je od najstarijih karate natjecanja u Hrvatskoj, a ove je godine okupio čak 567 sportaša iz Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Snage su odmjerili natjecatelji u dobi između 6 i 15 godina, iz 61 kluba.

U tako jakoj konkurenciji najuspješniji klub natjecanja po broju osvojenih prvih mjesta je
KK Globus Čakovec (12 zlata, 13 ukupno osvojenih medalja), drugi je KK Bushido iz
Zagreba (4 zlata, 13 ukupno osvojenih medalja), treći je KK Kaptol Zagreb (3 zlata, 7
ukupno osvojenih medalja). Karate klub Mladost Ivanić Grad zauzeo je četvrto mjesto u
ukupnom poretku klubova s dvadeset osvojenih odličja, od čega dva zlata.

“Grad Ivanić Grad pomaže razvoju sporta i u financijskom dijelu i proračunski. Ove godine je za sport izdvojeno više novca nego prethodne. U izgradnji su i neki važni objekti, a jedan od njih je sportska dvorana u Posavskim bregima, gdje se gradi dvorana za borilačke sportove. Nadam se da će upravo tamo naši mladi karatisti imati adekvatan prostor za treniranje“, poručio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

“Uz naša tri crna zlata, nafta, naftalan i bučino ulje; sport je četvrti brend po kojem je grad poznat“, rekao je Krešimir Golubić, predsjednik Karate kluba Mladost. Dodao je i da je riječ o iznimno zahtjevnoj tehničkoj disciplini, podsjetivši da će se, nakon što je 2016. službeno proglašen olimpijskim sportom, karate iduće godine prvi put pojaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Podsjetimo, Karate klub Mladost kontinuirano djeluje već 43 godine, a njegovi najbolji članovi su kao hrvatski reprezentativci u posljednjih šest godina osvojili pet medalja na svjetskim i europskim prvenstvima za kadete i juniore. Prošle godine nastupili su na 40 natjecanja u zemlji i inozemstvu i osvojili ukupno 203 medalje. Također, reprezentativci Leo Marković i Vladimir Gašpar uskoro će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Komentiraj