Forsberg: “Želimo i više od prolaska skupine”; Lewandowski: “Mijenjao bih svoje golove za prolazak dalje”

Izbornik švedske nogometne reprezentacije Janne Andersson nakon 3-2 pobjede protiv Poljske izjavio je kako je “fantastičan osjećaj” osvojiti prvo mjesto u skupini na EURU.

“Ovo je sjajan osjećaj. Uspjeli smo osvojiti prvo mjesto u skupini i na Svjetskom prvenstvu, a sada smo to ponovili i na EURU. Stvorili smo situaciju u kojoj možemo ostvariti odličan rezultat, ali svoje prilike moraš i iskoristiti. Moji igrači su ratnici; oni su fantastični, žrtvuju se jedni za druge i čitava momčad zaslužuje pohvalu. Mislim kako svi naši protivnici smatraju da smo momčad protiv koje je teško igrati, a tako bi i trebalo biti. Poljska je velika nogometna nacija s vrhunskim igračem koji je u nekoliko navrata pokazao svoju klasu. Uistinu sam sretan što smo uspjeli kontrolirati situaciju i ostvariti pobjedu. Odlično smo se branili, ali u drugom smo se poluvremenu ipak previše povukli”, izjavio je Andersson.
Dvostruki strijelac za Švedsku Emil Forsberg je rekao:
“Početak je bio lud, smatram kako su Poljaci ipak očajnije tražili pobjedu od nas. Stvarali su prilike, trebali zabiti gol, a mi smo uz dosta sreće stigli do 2-0. Sada želimo i više od samo prolaska skupine”.
Poljski kapetan Robert Lewandowski s dva je gola vratio svoju momčad u igru za prolazak, ali na kraju je bio tragičar utakmice zbog velikih promašaja iz prvog poluvremena.
“Nismo imali sreće na ovom turniru, imali smo puno prilika za gol, no nismo ih dovoljno iskoristili. S druge strane, naši protivnici su zabijali i iz poluprilika. To što sam zabio tri gola mi nije utjeha, mijenjao bih ih sve samo da smo prošli dalje. Osjećam kako ova momčad zaslužuje više”, kazao je Lewandowski.

Komentiraj