Filip Ude i Tijana Korent plasirali se u finale Svjetskog gimnastičkog kupa u Kopru

Hrvatski gimnastičari Filip Ude i Tijana Korent plasirali su se u finala Svjetskog gimnastičkog kupa kojem je do nedjelje domaćin slovenski Koper. Također, povratnik na najveću scenu Osječanin Robert Seligman prva je rezerva za finale konja s hvataljkama.

Filip Ude finale konja s hvataljkama izborio je s najboljom ocjenom kvalifikacija (14,200) i to u konkurenciji čak 43 vježbača. Seligman je bio deveti s 13,350 u svom tek prvom nastupu ove godine.

„Ušao sam u finale kao prvi i sretan sam zbog toga. Nisam u top formi, forma tek raste, tek smo počeli s natjecanjima, ali nadam se da će iz natjecanja u natjecanje biti sve bolja. Napravio sam dobru vježbu, s nekoliko sitnih grešaka, ali dovoljna je bila za finale. A u finalu samo da napravim cijelu vježbu i da sam zadovoljan”, poručio je Ude nakon kvalifikacija.

Gimnastičarka Tijana Korent. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Borba za medalje

Na prvom turniru drugog dijela sezone Tijana Korent finale preskoka osigurala je s trećom ocjenom (13,300), a oboje naših finalista borbu za medalje imat će u subotu.

Najbolji hrvatski parteraš Aurel Benović zbog velike pogreške na 2. dijagonali zauzeo je 36. mjesto (11,500).

„Prije njega je nastupio turski vježbač kojemu je samo pola metra dalje od Aurela puknula noga. Bio je prekid natjecanja, pa hitna… Cijela drama se odvijala Aurelu pred očima. A on ionako ozlijeđen, zamotanih nogu… Dugo je čekao nastup, sve je to gledao sa strane, a to nije lako psihički izdržati i mirno odraditi svoj nastup”,  komentirao je Aurelov trener i vođa hrvatske delegacije u Sloveniji Vladimir Mađarević.

U petak, drugog kvalifikacijskog dana, u lov na finala će hrvatska dvostruka olimpijka Ana Đerek na gredi i parteru te Tina Zelčić na gredi.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]