Euro: Španjolski nogometni savez predlaže Sevillu umjesto Bilbaoa

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Luis Rubiales je u petak izjavio da će učiniti “sve što je u njegovoj moći” da Sevilla bude grad domaćin za europsko nogometno prvenstvo (od 11. lipnja do 11. srpnja) ako UEFA u ponedjeljak konačno odbaci Bilbao.

“Ono što je jasno za našu reprezentaciju i za zemlju je da je važno sačuvati da Španjolska ima grad domaćina Eura”, izjavio je Rubiales u Sevilli gdje će se u subotu igrati finale Kupa kralja između Barcelone i Athletic Bilbaoa.

“Istina je da u Bilabaou ima niz poteškoća i prije svega UEFA je ta koja će donijeti odluku”, kazao je predsjednik španjolskog Saveza misleći pritom na drastične uvjete koje je donijela regionalna baskijska vlada za prihvat navijača na stadion San Mamés za utakmice Eura.

Pohvaljujući rad organizaotra u Bilbaou, Rubiales je priznao da su “poteškoće brojne kao što je UEFA to već istaknula, ali da bi, ako se dogodi da Bilbao otpadne, bilo još gore da domaćinstvo pripadne nekoj drugoj zemlji”.

“Učinit ću sve što je moguće da ono što bude odlučeno na sastanku izvršnog odbora UEFA-e u ponedjeljak ne nanese štetu Španjolskoj posebno zato jer je La Cartuja prekrasno mjesto”, dodao je Rubiales misleći na olimpijski stadion u Sevilli gdje je igrano finala Kupa kralja 2020. i igrat će se u subotu.

Predsjednik RFEF, koji je i potpredsjednik UEFA-e, inzistira na tome da ništa od toga ne ovisi o Španjolskoj i da neće glasovati o tome ako se bude tako odlučivalo o domaćinstvu Bilbaou.

“Učinit ću sve što je moguće da Španjolska ne izgubi tri utakmice iz grupne faze i osminu finala Eura koji bi se trebali igrati u Bilbaou, ne samo iz ekonomskih razloga nego i zato jer je važno za našu reprezentaciju da igra pred svojom publikom”, zaključio je Rubiales.

Komentiraj