Enrique: “Nogomet je igra grešaka”

Sretan, ali iscrpljen pojavio se španjolski izbornik Luis Enrique na novinarskoj konferenciji nakon pobjede 5-3 protiv Hrvatske u osmini finala EP-a.

Nakon što je gubila 0-1, Španjolska se vratila u život s tri gola u nizu. Međutim, Hrvatska je s dva gola u posljednjih pet minuta uspjela izboriti produžetak. Ipak, “Furija” je u dodatnih pola sata zabila još dva gola za pobjedu 5-3 i plasman u četvrtfinale.

“Bio je to intenzivan meč. Ono što je čudno je da smo u ovakvoj utakmici griješili jedino u zadnjih deset minuta. Trebali smo nastaviti igrati. Ono što mi je privuklo pažnju bilo je kada su navijači iz oba tabora ustali i zapljeskali naporima igrača. Bila je to vrlo lijepa gesta koja odaje priznanje spektaklu koji su ponudili svi igrači,” kazao je Enrique.

Komentirao je i pogrešku vratara Simona koji je poklonio vodstvo Hrvatskoj.

“Nogomet je igra pogrešaka. U svojoj karijeri nisam vidio igrača koji nikada nije napravio niti jednu grešku. Međutim, Simon je je pokazao kako se ustaje. Nakon pogreške, ustao je, odlično je branio. To je pozitivna lekcija za sve one koji žele jednog dana biti profesionalni nogometaš.”

Pohvalio je i Alvara Moratu.

“Vjerujem da nema niti jednog trenera na cijelom svijetu koji se ne divi Alvaru Morati. Može vam stvoriti superiornost, spokoj, može dominirati zračnom igrom, može postizati golove, fizički je moćan…”

Španjolska će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske ili Švicarske.

“Nemam preferencija. Francuska je svjetski prvak, Švicarsku dobro poznajemo, ima vrlo dobru razinu … Nismo u mogućnosti birati,” zaključio je.

Komentiraj