IVANA MALETIĆ BRKIĆ, KOVAČ I STIER žele iskoristiti ideološki raskol oko Istanbulske konvencije i sve jače glasine o premijerovoj nesposobnosti da bi izvršili stranački prevrat i osigurali konzervativnoj desnici potpunu kontrolu nad državom

Premijer i njegovi bliski suradnici sumnjaju da su potpredsjednica stranke Ivana Maletić i njegov zamjenik Milijan Brkić, koji su najžešće napali Andreja Plenkovića na sjednici Predsjedništva HDZ-a u ponedjeljak, počeli aktivirati scenarij kojem bi krajnji cilj trebao biti – rušenje Plenkovića. Plan jest da se Ivana Maletić pozicionira kao potencijalna buduća predsjednica HDZ-a i možda buduća hrvatska premijerka. Potvrdili su to Nacionalu izvori bliski vrhu HDZ-a i samom premijeru Plenkoviću koji se suočio s dosad najeksplozivnijom situacijom otkad vodi državu i HDZ.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPIXSELL
IZVOR ORHIDEA GAURA HODAK I BERISLAV JELINIĆ
Podijeli objavu
Prethodni članak‘Neka Sabor proglasi novog heroja, kneza Drpislava’
Sljedeći članakPrve obitelji evakuirane iz Istočne Gute
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.