Djelomice sunčano, na istoku zemlje moguće malo kiše

U Hrvatskoj će u utorak prevladavati djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano vrijeme. Mjestimice malo kiše bit će uglavnom na istoku zemlje te rijetko u središnjim i gorskim područjima, moguće i na krajnjem jugu. Ujutro ponegdje u unutrašnjosti magla, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena, podno Velebita na udare i jaka bura, na srednjem i južnom dijelu sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 22 do 27 °C, na Jadranu ponegdje malo viša.

U srijedu u unutrašnjosti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro mjestimice s maglom, a sredinom dana ponegdje vrlo malo kiše. Navečer i u noći na četvrtak na sjeverozapadu jače naoblačenje i češća kiša. Na Jadranu većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom.

Vjetar većinom slab, na istoku mjestimice umjeren istočni i jugoistočni, krajem dana na sjeverozapadu sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne ponegdje jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 9 i 14, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna između 22 i 27 °C, u gorju

Komentiraj