Djelomice sunčano, ali nestabilno. Očekuju se mjestimični pljuskovi i grmljavina

U većini zemlje u četvrtak će prevladavati djelomice sunčano, ali nestabilno vrijeme uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, češće u drugom dijelu dana. Pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji, osobito u zapadnim područjima. U Dalmaciji će se zadržati sunčano, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, uz lokalne nestabilnosti kratkotrajno pojačan. Na Jadranu zapadni i sjeverozapadni, dok će krajem dana na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša temperatura zraka od 25 do 30 °C, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 30 i 33 °C.

Meteoalarm je zbog mogućih grmljavinskih nevremena izdao upozorenja žute boje za područja Osijeka, Zagreba, Karlovca, Gospića i Rijeke.

U petak djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, no i dalje ne posve stabilno. Uz lokalno jači razvoj oblaka moguće je malo kiše ili poneki pljusak, vjerojatnije u gorskim područjima.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu i zapadni, a ujutro ponegdje bura. Najniža temperatura zraka od 12 do 17, na Jadranu od 19 do 23, a najviša od 23 do 28 u unutrašnjosti te između 28 i 32 °C na obali i otocima.

Komentiraj