Dječaci stradali u Solinu nisu životno ugroženi, doznalo se tko ih je spasio

Petoricu maloljetnih mladića koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak ozlijeđeni u teškoj prometnoj nesreći u solinskom naselju Rupotine, spasilo je dvoje slučajnih prolaznika: Petar Gizdić (26) i njegova djevojka Marija Krištić (26), inače medicinska sestra, izvukli su stradale mladiće iz plamtećeg automobila, objavio je portal Radio Dalmacije.

Teška prometna nesreća kod Solina: Petero mladića sletjeli s ceste i udarili u stup, trojica teže ozlijeđeni

“Vozili smo iz smjera Klisa prema Ninčevićima i ugledali smo sa strane auto, između stupa i drveta. Prema položaju, mislim da su prvo udarili u drvo koje ih je odbilo na stup. Ranije smo tuda već prošli i nije bilo auta, tako da smo zaključili već kad smo prošli 50 metara da se radi o nesreći i vratili se”, izjavio je Gizdić za Radio Dalmacija.

Mladiće su izvukli iz gorućeg automobila: “U autu smo vidjeli petoro mladih ljudi, jedan je uspio proviriti, bio je sav krvav i zapomagao je. Djevojka mi je medicinska sestra i odmah je pozvala hitnu pomoć, srećom mirno je i staloženo reagirala. U tom trenutku je auto počeo dimiti, mi smo ih brzo počeli izvlačiti van. Auto je bio potpuno zgnječen i trojicu koji su sjedili otraga smo lakše izvukli, iako su svi zapravo bili naslagani jedan na drugog, jer je auto stajao praktički na prvom kraju. Auto je počeo gorjeti, i morali smo čim prije izvući dvojicu sa suvozačevog i vozačevog sjedala. Jedva smo ih izvukli, bilo je teško i fizički jer je bio potpuno prikliješten. Vatra je brzo buknula, imao sam osjećaj u jednom trenu da mi vatra dodiruje lice i cura mi je vikala da se maknem, da ćemo svi skupa izgorjeti u toj buktinji. Dobili smo neku nadljudsku snagu i izvukli smo ih u zadnji tren kroz prozor, najbolje što smo mogli”, opisao je Gizdić.

Hina je u utorak poslije podne objavila da petorica maloljetnika iz Solina koji su nastradali nisu životno ugroženi.

Nastradali su u ponedjeljak 20-ak minuta nakon ponoći u Rupotinama kada su se zbog neprilagođene brzine zabili u stup uz cestu, a automobil se nakon udara zapalio. Vozilo je u potpunosti izgorjelo unatoč tome što su se vatrogasci borili s vatrom.

Četvero maloljetnika je teže, a jedan je lakše ozlijeđen. Radi se o djeci od 14 do 16 godina od kojih je jedan uzeo ključeve automobila renault megana od člana obitelji. Automobil pritom nije bio ni registriran.

Policija još uvijek obavlja očevid, vozač će biti alkotestiran i kako se neslužbeno doznaje 14-ogodišnjaci bi mogli biti prijavljeni Centru za socijalnu skrb s obzirom da su se nakon 23 sata nalazili vani bez pratnje odraslih osoba.

 

Komentiraj