DIVJAK “Osigurali smo 400 milijuna kuna više za učitelje”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je u ‘Novom danu’ N1 televizije rekla kako su osigurali oko 400 milijuna kuna više za učitelje, temeljem dogovora i pregovora.

“Ipak, ažno je istaknuti da nisu samo plaće važne, važni su i uvjeti rada, edukacije koje se planiraju za učitelje, što je njima jednako važno kao što je važna i plaća”, istaknula je ministrica obrazovanja”, rkela je Divjak.

na pitanje kada će kurikularna reforma krenuti u punom jeku, Divjak je odgovorila da su konzultacije u tijeku. “Stručne skupine će odgovoriti na posao vezano uz javnu raspravu, onda imaju recenzije kritika. Tri do pet posto škola će se pilotirati 2018. godine. Kad bismo čekali da sve škole imaju iste uvjete, ne bi reforma nikad krenula”, dodala je ministrica.

Oprema za informatiku, kaže, ove će godine biti stavljena u funciju, a financirat će se iz državnog proračuna i europskih fondova. “”Treba pripremiti kvalitetne podloge i projekte, a mislim da na raspolaganju imamo oko 300 milijuna kuna iz fondova”, kazala je Divjak.

Komentiraj