Didier La Torre postao drugi Peruanac u Prvoj HNL

Didier Jeanpiere La Torre Arana je novi igrač Osijeka s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine. 19-godišnjak igra na poziciji krila, a posljednji klub mu je bio nizozemski Emmen kojeg je napustio u kolovozu ove godine. Poslije Ivana Bulosa koji je bio član Hajduka, ali nije zabilježio nastup na prvoligaškim terenima riječ je o drugom Peruancu u povijesti Prve HNL, a pravo nastupa za Bijelo-plave će imati od proljetnog dijela sezone.

– “Jako sam sretan što sam došao u Osijek, vidim da je riječ o ambicioznom klubu i sredini koja je kroz godine razvila mnoge kvalitetne igrače. Osjećam se dobro, sretan sam što ću moći trenirati na visokoj razini i želja mi je nastaviti razvijati svoje igračke kvalitete i pritom pomoći momčadiPočeo sam igrati nogomet sa šest godina i brzo prešao u Alianza Limu gdje sam zaigrao i za prvu momčad. Uslijedio je odlazak u Europu, bila mi je velika želja okušati se i na takvoj pozornici, pa sam bio u Nizozemskoj kao igrač Emmena, a sada sam u Osijeku s velikom željom da se nastavim dokazivati i pokažem svoj potencijal. Volim igrati kao desetka, ali mogu igrati i na oba krila. U čemu sam najbolji? Ne volim govoriti o sebi, ali ako baš moram mislim da sam kvalitetan u igri jedan na jedan. Uz to imam i puno povjerenja u svoj udarac. Ali sve to moram pokazati na travnjaku. Želja mi je što prije doći na razinu ove momčadi i pokazati svoje igračke kvalitete.“, izjavio je novi nogometaš trenutno vodeće momčadi lige.

Sportski direktor i trener Osijeka Nenad Bjelica je pak rekao: “Zanimljiv nam je bio, u svojoj generaciji je najkvalitetniji igrač Perua u reprezentaciji U-20. Istaknuo se na jednom prvenstvu Južne Amerike za igrače do 17 godina i došao u Europu. Bio je godinu dana u doskorašnjem nizozemskom prvoligašu Emmenu i tamo raskinuo ugovor jer ga ispadanjem u Drugu ligu jednostavno nisu mogli zadržati. Tražio je novi izazov i našao ga u Osijeku i vjerujemo da se može nametnuti i jednoga dana postati standardni igrač naše prve momčadi. Što se ugovora tiče, imamo princip po kojem dajemo ugovore našim mladim, najtalentiranijim igračima u kojima vidimo budućnost. I on je dobio isto takav ugovor, vjerujemo da će se nametnuti i dugo vremena provesti kod nas u OsijekuIzuzetno je hitar i brz, u prvih desetak metara sprinta izuzetno nezgodan, a dobar je i strijelac. Vidim da je i dobrog karaktera, kažem, velika nada peruanskog nogometa. Vjerujem da će se kod nas brzo adaptirati i stvarno pokazati svoje vrijednosti. U početku će sigurno više šansi dobiti u Osijeku II, neko vrijeme će mu ipak trebati za prilagodbu, tako da ćemo ga koristiti u B momčadi. Ukoliko se već na proljeće nametne, naravno da ćemo ga koristiti i kod nas, na prvoligaškim utakmicama.”

Komentiraj