Darko Milinović najavio povlačenje proračuna Ličko-senjske županije

Ličko-senjski župan Darko Milinović u petak je u priopćenju najavio povlačenje prijedloga proračuna. Milinovićevo priopćenje prenosimo Vam u cijelosti:

“Nakon jučerašnjeg sastanka s premijerom Plenkovićem i u dogovoru s predsjednikom Skupštine Marijanom Kustićem, odlučio sam povući proračun, budući da nisu isti elementi donošenja proračuna koji su bili aktualni prije gotovo tri mjeseca kada sam proračun predložio.

Ovaj postojeći proračun bi putem amandmana trebao biti izmijenjen u iznosu od preko 21 milijun kuna (zbog zahtjeva proračunskih korisnika i EU izbora…) te smatram da je korektnije predložiti novi proračun u koji će biti uključeno novih 21 milijun kuna nepovratnih EU sredstava.

Dogovoren je i radni sastanak koji će se održati do srijede (19. lipnja 2019.), kada ću ponovno uputiti proračun članovima Županijske skupštine, kako bi uključili i projekte Vlade RH koji idu u cilju razvoja LIčko-senjske županije”, napisao je Milinović.

Podsjetimo, ličko-senjski župan u četvrtak je zbog pete odgode sjednice županijske skupštine, na kojoj je trebao biti donesen proračun, stigao u Zagreb kako bi se sastao s premijerom Andrejom Plenkovićem.

“Čekam dokument kojim će mi potvrditi da ne kršim zakon ako isplatim plaću. Nadam se da će sutra biti isplaćena plaća za 260 ljudi. Zahvalan sam premijeru, saslušao me i našli smo rješenje na dobrobit građana”, rekao je nakon sastanka Milinović.

Komentiraj