Darko Milinović izbačen iz HDZ-a!

Davor Visnjic/PIXSELL

Visoki časni sud HDZ-a u ponedjeljak je na sjednici odlučiio iz stranke izbaciti člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjske županijske organizacije HDZ-a Darka Milinovića.

Na sjednici je jednoglasno odlučeno da se Milinovića isključi iz HDZ-a, jer je ‘teško povredio stranačke obveze koje su se kontinuirano ponavljale’.

Na novinarsko pitanje očekuje li da će Milinović HDZ-u vratiti saborski mandat, predsjednik Visokog časnog suda Davor Miličević kazao je kako sud ne raspravlja o tome. “Što će on dalje poduzimati, to nije na nama. HDZ je demokratska stranka, ali dovođenje članova pred središnjicu stranke nije demokratski”, rekao je Miličević.

HINA / Denis CERIĆ

Podsjetimo, Predsjedništvo je prije nekoliko dana pokrenulo postupak protiv Milinovića zbog osobito teške povrede članske obaveze nakon što je organizirao dolazak autobusima 100-tinjak članova HDZ-a..

HDz je u priopćenju objasnio kako je ‘organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza’.

Milinović je u petak izjavio ako je uvjeren da ga HDZ neće izbaciti iz stranke i tako onemogućiti da se kandidira na stranačkim izborima u Ličko-senjskoj županiji u nedjelju, 9. rujna.

Komentiraj