EPA/BAX LINDHARDT

Danski izumitelj Peter Madsen osuđen na doživotni zatvor

Danski izumitelj Peter Madsen osuđen je u srijedu na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva švedske novinarke Kim Wall, javljaju svjetski mediji.

Tužitelji su ustvrdili kako je Madsen planirao ubiti 30-godišnju Wall, koja mu je pravila društvi na podmornici, pišući članak o njemu.

Tužitelji vjeruju da je Madsen svezao svoju žrtvu prije nego što ju je pretukao, nekoliko puta izbo nožem u području genitalija i naposljetku usmrtio. Zatim joj je raskomadao tijelo, a dijelove, glavu, ruke, noge i torzo stavio u zasebne vrećice koje je opterećene utezima bacio na dno zaljeva pokraj Kopenhagena.

Tužitelji smatraju da je sve isplanirao unaprijed jer je pilu, nož, plastične vezice i utege ponio sa sobom na podmornicu. Uvjereni su i da je gledao fetišističke filmove u kojima su žene zlostavljane, dekapitirane i žive spaljene. Istražitelji su takve filmove pronašli u njegovom računalu. Tvrdio je da nisu njegovi.

Uhićen i zatvoren neposredno nakon nestanka mlade novinarke, 47-godišnji izumitelj tvrdio je da je ona umrla nesretnim slučajem, a da je on u panici njezino tijelo raskomadao i bacio u more.

Obdukcijom nije bilo moguće ustvrditi uzroke smrti Kim Wall, čiji je torzo bez glave i udova pronađen na nekoliko mjesta u zaljevu Koge koji odvaja Dansku od Švedske.

Podsjetimo, Wall, nezavisna švedska novinarka od 30 godina, nestala je 10. kolovoza prošle godine u tjesnacu Oresund, između Danske i Švedske, dok je pisala reportažu o Nautilusu i Peteru Madsenu.

Komentiraj