U Hrvatskoj će prvog dana nove 2017. godine, prevladavati pretežno sunčano vrijeme, ponegdje uz umjerenu naoblaku, prognoziraju iz DHMZ-a. Tijekom jutra uz rijeke i po kotlinama mjestimice magla.

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu ponegdje umjerena bura u postupnom okretanju na istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 3 do 8, te između 10 i 14 °C na Jadranu.

Meteoalarm je za područja Osijeka, Zagreba, Karlovca, Gospića i Knina izdao žuta upozorenja zbog niske jutarnje temperature, koja se može spustiti i ispod -12°C. Žuta upozorenja izdana su i za ponedjeljak za područja Zagreba, Karlovca i Osijeka, također zbog niskih jutarnjih temperatura.

U ponedjeljak će doći do postupnog naoblačenja, već ujutro na Jadranu i područjima uz njega, a od sredine dana mjestimice kiša, u gorju ponegdje i susnježica. U ostalim područjima unutrašnjosti barem djelomice sunčano. Navečer i u noći kiša će se proširiti na cijelu zemlju, a u unutrašnjosti će prijeći u susnježicu i snijeg.

Zapuhat će umjeren, na sjevernom Jadranu i jak jugozapadnjak te jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -7 do -3, na Jadranu od 3 do 8. Najviša dnevna od 4 do 9, te od 10 do 14 °C Jadranu.

Komentiraj