Danas 33. rođendan slavi Lionel Messi

Imao je jedanaest godina kada mu je dijagnosticirano stanje pod nazivom nedostatak hormona rasta. To je značilo da mu tijelo ne raste onoliko brzo koliko bi trebalo. Da bi se liječio, trebao je skupe lijekove, ali otac mu je radio u tvornici, a majka mu je bila čistačica pa si to nisu mogli priuštiti.

Messi je već tada pokazao nevjerojatan talent za nogomet i jedan je klub u njegovoj rodnoj Argentini htio potpisati ugovor s njim. Ali klub mu nije mogao platiti liječenje pa ih je morao odbiti. Messi je potom otišao u Barcelonu gdje je trener bio tako oduševljen njime da su mu pristali platiti liječenje. Treneru se toliko žurilo da potpiše s njim ugovor i izliječi ga da je sastavio ugovor na prvom komadu papira koji mu se našao pri ruci: bio je to ubrus u restoranu u kojemu su ručali.

Messi je ubrzo dokazao da je jedan od najvećih nogometaša u povijesti. Godine 2012. postigao je rekordan broj golova. Prijašnji je rekord iznosio osamdeset pet golova i punih četrdeset godina nitko ga nije mogao dostići. Messi je te godine zabio devedeset jedan zgoditak. Kad su ga pozvali da dođe u englesku Premier ligu, odbio ih je. Kad su mu ponudili više novca nego ijednome nogometašu prije njega da se pridruži jednome ruskom klubu, Messi je odbio i to. Još se osjećao privrženim Barceloni, klubu koji mu je kao dječaku pomogao kad mu je to najviše trebalo.

Budući da zna kako je to kad trebaš pomoć, sada se bori za prava djece, pokrenuo je vlastitu dobrotvornu organizaciju i donira novac bolnicama kako bi se mogle skrbiti za mlade koji trebaju pomoć.

Komentiraj