DALIĆ: “Važno je igrati s pameću, a ne srcem”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je u srijedu posljednju konferenciju za novinare uoči sutrašnje kvalifikacijske utakmice protiv Mađarske na Poljudu.

“Mi respektiramo našeg protivnika i neće nas zavarati činjenica da fale 2-3 igrača, pobijedili su nas u Budimpešti. Ali iskreno bitni smo mi, ulazimo s velikim respektom, moramo dati sve od sebe bili oni kompletni ili bez tri igrača”, rekao je Dalić na početku.

Kazao je kako je važno da sutra igraju s pameću, a ne srcem. “Nama 1:0 nosi tri boda, ne smijemo srljati. U Slovačkoj smo to fantastično odradili, u Azerbejdžanu ne. Tražit ću strpljivu i sigurnu ekipu, to je način na koji možemo do pobjede. To molim od naše publike, da ne gubimo nadu i želju. Kod nas uvijek svi žele riješiti sve u prvih 10 minuta, ali igra se 90 minuta”, poručio je.

Dodao je kako će javnost sastav saznati sutra. Dalić kaže i kako se veseli što su se vratili na Poljud. “Moja karijera je tu počela, ovaj klub me i u jednu ruku odgojio. Nisam ni sanjao da ću jednog dana doći tu kao izbornik, očekujem sjajnu podršku. Rekao sam već, bitno je da se kult reprezentacije vrati, da bude sinergija svih, na terenu i tribinama”, ističe.

Komentiraj