Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak je napravila veliki korak prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji sljedeće godine, slavivši protiv Grčke sa 4:1 na prepunom Maksimiru. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je, očekivano, sretan zbog pobjede, ali u Grčku, poručuje kreće kao da je 0:0.

“Hvala igračima i našim navijačima, zajedno smo uspjeli. Ovo je samo prvo poluvrijeme, nema opuštanja. Igrači zaslužuju ovakvu podršku, cijela Hrvatska stoji iza nas, primili smo toliko poziva i poruka. Nismo mogli igrati loše uz takvu podršku. No, nema euforije, kao što nema niti tragedije u nogometu”, prva je reakcija Dalića nakon utakmice.

“Ovo su vrhunski igrači, njima treba samo malo razgovora i postavljanje na prave pozicije. Treba im i malo veselja i dobrog raspoloženja”, rekao je Dalić te dodao da mu je žao što mu Mandžukić i Badelj nisu bili na raspolaganju. Ipak, spomenuo je kako mu nedostaju i Ćorluka i Pjaca, ali Hrvatska ima dovoljan broj kvalitetnih igrača koji će ih zamoijeniti.

“Tražio sam igru preko bokova, teško je protiv grčkog bunkera. Žao mi je što smo primili pogodak, dogodila se nesigurnost koja se nije smjela dogoditi. Idemo u Grčku kao da je 0:0. Tražio sam da Kramarić i Perišić idu unutra prema napadaču i otvaraju bokove. Pravu stvar su odradili Brozović i Rakitić. Grčka ima dvije jake točke, prekid i drugu loptu, a te lopte su kupili Brozović i Rakitić”, objasnio je Dalić.

Dodao je da Modrić mora grati ofenzivnije, a tako je večeras i igrao. “Strinić je odradio vrhunski posao i upisao prekrasnu asistenciju. Htio sam na kraju odmoriti Kalinića, uveo sam Rebića u špicu desno. Možda se nije najbolje snašao, ali moramo dati mladim igračima da osjete atmosferu i ekipu”, poručio je.

Zaključio je kako njegovi nogometaši nisu najbolje reagirali u ekim defanzivnim situacijama, a tako su i primili gol iz prekida. “Šteta, nismo to smjeli dopustiti”, rekao je na kraju Dalić.

Komentiraj