Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u četvrtak je za N1 televziju komentirao nedavno ugašeno Istražno povjerenstvo za Agrokor, ali izvijestio javnost o tome kako napreduje istraga u slučaju Agrokor.

Cvitan je naglasio kako odluku o gašenju Povjerenstva donosi samo Povjerenstvo, odnosno odluka se donosi u Saboru. “Ono što se raspravljalo na Povjerenstvu nema nikakve veze, odnosno nije u uskoj vezi s onim što je predmet istrage. Međutim, to je odluka Sabora, to je odluka Povjerenstva”, rekao je Cvitan.

Istraga u slučaju Agrokor, navodi, tek je započela. Riječ je, kaže Cvitan, i vrlo opsežnom predmetu, u kojem će istraga trajati ‘neko vrijeme’. “Potrebno je raditi financijske ekspertize, potrebno je provesti jednu složenu knjigovodstveno-financijsko vještačenje. Dakle, poduzimaju se sve zakonom propisane radnje i nakon što se utvrde činjenice donijet će se odluka – ili će se podići optužnica ili neće. U ovom trenutku bilo bi neodgovorno da govorim o tome da će se ona podići ili neće”, naglasio je.

Na lučaju su angažirani i strani stručnjaci. U srijedu je Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala kako će bivši vlasnik Agrokora podići arbitražnu tužbu zbog lex Agrokora, a Cvitan kaže kako ne vidi kako bi ta tužba na bilo koji način mogla ugroziz istragu.,

Komentiraj