“Čuli smo teške riječi, Stier treba reći o kome je govorio”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je u Vladi bio na sastanku s potpredsjednikom Sabora Željkom Reinerom, ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem i Vladimirom Šeksom. Novinarima nisu željeli otkriti povod sastanka, a Jandroković je kasnije ipak stao pred novinare i komentirao aktualne događaje.

Jandroković je kazao kako će se u srijedu u Saboru održati Aktualno prijepodne, nakon čega će se održati i rasprava o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Rasprava o povjerenju ministrici gospodarstva, otkrio je Jandroković, na rasporedu je u četvrtak.

Upitan o izboru voditelja Ekspertne radne skupine, predsjednik Sabora rekao je kako očekuje da će se danas ili u sljedećim danima ‘raščistiti sve’ oko izbora voditelja, a odluku će donijeti Posebno stručno povjerenstvo.

Politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier u petak je, uoči sjednice Predsjedništva stranke, govorio o klerikalizmu u politici, a Jandroković kaže: “To je tema o kojoj ćemo razgovarati unutar HDZ-a… čuli smo i dosta teške riječi, uvredljive za one o kojima je govorio kolega Stier. Bilo bi u redu da on objasni o čemu i zašto je to govorio. Treba objasniti je li govorio o nekome iz HDZ-a, bilo bi dobro da javno čujemo o kome se radi”, rekao je predsjendik Sabora, kako prenosi N1.

Komentiraj