Ćubelić produžio vjernost Hajduku do ljeta 2026. godine

Hajduk je nastavio praksu potpisivanja dugoročnih ugovor s talentiranim igračima iz svoje akademije “Luka Kaliterna”. Nakon Karla Sentića, Tonija Silića, Luke Škaričića, Stipe Biuka i Marina Ljubičića ugovor do ljeta 2026. godine potpisao je i 17-godišnji veznjak Ivan Ćubelić.

Ćubelić je u rujnu prošle godine uvršten na popis 60 najvećih talenata svjetskog nogometa po izboru uglednog engleskog medija “The Guardian”, a u aktualnoj sezoni nastupao je za juniore i Hajduk II gdje je u 20 nastupa upisao jedan pogodak i pet asistencija. Redoviti je član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije.

– “Ivan Ćubelić veznjak je iznimnih kvaliteta koje pokazuje kroz kontinuirani napredak i svoj razvojni potencijal zbog kojeg je u aktualnoj sezoni priključen drugoj momčadi kako bi na taj način stekao iskustvo igranja na seniorskoj razini. Od 2013. godine neizostavan je član svih uzrasnih kategorija našeg Kluba, a ove godine sudjelovao je u osvajanju juniorskog naslova prvaka Hrvatske. Potpisivanjem ugovora s Ivanom nastavljamo sa strategijom koju smo započeli. U proteklih pet mjeseci potpisali smo dugoročne ugovore sa Stipom Biukom, Marinom Ljubičićem, Karlom Sentićem, Tonijem Silićem te sada s Ivanom Ćubelićem. To je put kojim planiramo nastaviti u budućnosti.” – istaknuo je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Zadovoljstvo nije krio mladi veznjak Bijelih koji je ugovor potpisao u pratnji svojih roditelja: “Hvala svima u Klubu koji su me do sada podržavali i koji vjeruju u mene, kao i svim trenerima koji su sudjelovali u mom razvoju te mojim suigračima. Želim se zahvaliti i svojoj obitelji koja mi je bila velika podrška i bez koje ovo sve ne bi bilo moguće, nama ovo predstavlja veliku čast. Godina u kojoj sam dobio priliku na seniorskom nivou i u kojoj sam sudjelovao u osvajanju juniorske titule za mene završava na najbolji mogući način. Potpis ugovora za Hajduk je vjerojatno jedan od najvećih trenutaka u životu za svakoga tko krene trenirati nogomet u Dalmaciji, a ja se upravo tako osjećam danas. Veći poticaj od ovoga ne postoji, ovo je motiv da još više zapnem i u budućnosti dokažem da sam zaslužio ovaj ugovor.” – kazao je Ćubelić za službene stranice Hajduka.

Komentiraj