Crveno krilo KBC-a Zagreb nova je karantena u slučaju većeg broja zaraženih

Klinika za psihološku medicinu zagrebačkog KBC-a, bude li trebalo, bit će dodatna karantena u Zagrebu za zaražene od koronavirusa.

“Ispraznili smo zgradu u kojoj inače radi Klinika za psihološku medicinu i tu će, bude li trebalo, biti dodatna karantena u Zagrebu za zaražene koronavirusom. Cijela je zgrada dezinficirana i spremna za eventualni prijem pacijenata”, kazao je za Jutarnji list prof. dr. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb koji se od prošlog tjedna priprema za mogući prijem zaraženih Covidom-19.

Riječ je o dodatnom kapacitetu ako bi onaj Infektivne klinike “Dr. Fran Mihaljević” bio nedostatan. Ćorušić je dodao da su dogovorili da će se u tom slučaju o pacijentima brinuti liječnici Klinike za plućne bolesti Jordanovac.

Do daljnjega se zabranjuju svi posjeti pacijentima te odgađaju operacije koje nisu hitne i kontrolni pregledi. To znači da posjeta nema ne samo na odjelima na kojima leže pacijenti poput onkoloških, transplantiranih, hematoloških i pedijatrijskih koji su bili imunološki kompromitirani već i prije problema s koronavirusom i gdje su bili ograničeni posjeti zbog gripe, nego za sve. Očito je prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj dodatno pojačao zaštitne mjere u zdravstvenim ustanovama.

“Imamo dovoljno zaštitnih sredstava, i to ne bi trebao biti problem. Povećava se nadzor i za one pacijente koji dolaze u bolnicu, poglavito na hitni prijem. Tako je nekoliko ‘boksova’ predviđeno za moguće pacijente sa sumnjom na koronavirus”, objasnio je Ćorušić i dodao da stopostotne zaštite nema.

Komentiraj