CROELECTO: Borba za svaki glas, Milanović “za prst” ispred Kolinde

Agencija 2×1 komunikacije provela je istraživanje CroElecto uoči drugog kruga predsjedničkih izbora – dvoboja Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović.

Podaci prikupljani u razdoblju od 23. do 30. prosinca, dakle prije prve televizijske debate, govore kako će se voditi rovovska bitka za svaki glas. Naime, Zorana Milanovića birat će 39,98% ispitanika, a Kolindu Grabar Kitarović 38,85%.
Neodlučnih je birača gotovo nevjerojatnih 21,17% , a kad bismo taj postotak izbili iz uzorka, došli bismo do pravoga trilera u drugom krugu: Zoran Milanović s 50,71% te Kolinda Grabar Kitarović s 49,29%.

Uz navedenu napomenu kako je istraživanje provedeno u prvih tjedan dana nakon prvog kruga, a prije prve debate, treba istaknuti i kako je istraživanje provedeno na građanima Republike Hrvatske, ne i onim biračima s pravom glasa izvan Hrvatske.

Istraživanje je provedeno od 23. do 30.prosinca na reprezentativnom uzorku od 1041 ispitanika stratificiranom po administrativnoj podjeli Republike Hrvatske na županije i njihove strukture te dodatno mjerenom po društvenim i demografskim značajkama (starost, stupanj obrazovanja, radni odnos, spol) uz brojidbenu pogrešku uzorka +/-3% (SP 95).

30.12.2019., Zagreb – Suceljavanje predsjednickih kandidata na RTL televiziji. Zoran Milanovic i Kolinda Grabar-Kitarovic.
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentiraj