Tomislav Miletic/PIXSELL

CROBAROMETAR Predsjednica i Bandić najpopularniji političari

Dnevnik Nove TV u drugom dijelu redovitog mjesečnog istraživanja Crobarometar u petak je objavio ljestvicu najpopularnijih i najnepopularnijih političara u travnju, te otkrio što građani misle o radu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kojoj krajem ove godine istječe mandat na Pantovčaku.
Predsjednica Republike još nije službeno objavila da kreće u utrku za drugi mandat, ali sudeći po posjetima diljem Hrvatske, ona je u pretkampanji za novi mandat na Pantovčaku.
Njezin rad, prema objavljenoj anketi, podupire manje od polovice ispitanika, točnije njih 49 posto, a 44 posto ne podupire njezin rad, dok je neodlučnih 7 posto. Kolinda Grabar-Kitarović i dalje može računati na potporu HDZ-ovih birača, njih 89 posto. Podupire je i 58 posto MOST-ovih birača, ali zanimljivo i 27 posto birača SDP-a. Predsjednica odavno nema većinsku potporu za svoj rad među biračima Živog zida, ostalih stranaka i neodlučnih birača.
Na ljestvici najpopularnijih političara vrh i dalje drži predsjednica. Pozitivan dojam o njoj ima 60 posto ispitanika, dok njih 35 posto ima negativan dojam. Odmah iza nje slijedi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, o kojemu 42 posto građana ima pozitivan dojam, ali većina, točnije njih 52 posto ima negativan dojam.
Na trećem je mjestu čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, o kojem 41 posto građana ima pozitivan dojam, ali njih 47 posto ima negativan dojam. O Boži Petrovu 40 posto ispitanika ima pozitivan dojam, a njih 47 posto negativan. O Andreju Plenkoviću pozitivan dojam ima 33 posto ispitanika, a njih 60 posto ima negativan dojam. Na kraju, Davor Bernardić može računati na 23 posto ispitanika koji o njemu imaju pozitivan dojam, a njih 62 posto ima negativan dojam.
Kod birača HDZ-a i dalje je najpopularnija predsjednica, kod birača SDP-a najveću popularnost uživa Dalija Orešković, dok je Božo Petrov i dalje najpopularniji među biračima MOST-a, jednako kao i Ivan Vilibor Sinčić u Živom zidu.

Komentiraj