Coldplay uživo na TikToku povodom Dana crvenih nosova

Britanski bend Coldplay će u ponedjeljak 24. svibnja nastupiti uživo na TikTok-u podržavajući Dan crvenih nosova, odnosno godišnju kampanju za zaustavljanje siromaštva djece, koja se održava 27. svibnja.

Samo tri dana uoči Dana crvenih nosova 2021. godine, Coldplay će uživo iz Londona izvesti četiri pjesme. Riječ je o ekskluzivnoj izvedbi u korist Dana crvenih nosova koji će obilježiti prvim koncertom uživo putem TikToka.

Tim povodom pjevač grupe Chris Martin je izjavio: “Dan crvenih nosova čini nevjerojatne stvari širom svijeta kako bi djecu sačuvao sigurnom, zdravom, obrazovanom i osnaženom. Zaista smo sretni što možemo podržati njihov rad ovim nastupom.” Coldplay su dugogodišnji pobornici Dana crvenih nosova, još 2015. godine su u korist prikupljanja sredstava producirali i izveli 12 minutni mjuzikl ‘Igre prijestolja’ koji je potom pogledan preko 30 milijuna puta.

Izvršna direktorica organizacije Comic Reliefa US, kojima je zapravo Dan crvenih nosova vrhunac godišnjeg prikupljanja sredstava, izjavila je povodom nastupa grupe Coldplay: “Tako sam uzbuđena što imamo Coldplay uz nas koji će podržati Dan crvenih nosova 2021. i pružiti obožavateljima širom svijeta ovo nevjerojatno iskustvo. Ovo je velika prilika za Dan crvenih nosova za prikupljanje prijeko potrebnih sredstava za okončanje dječjeg siromaštva i za otvaranje novih temelja našim prvim sakupljanjem sredstava putem TikTok-a.”

Ole Obermann, direktor glazbe na TikTok-u tim je povodom izjavio: “Korisnici TikTok-a su veliki obožavatelji grupe Coldplay i htjeli bismo zahvaliti bendu što je pristao na ovaj nastup. Ovo je uzbudljiv događaj za našu globalnu publiku da čuje i gleda sjajnu glazbu, kao i prikuplja novac za dobrotvorne svrhe za djecu i u Sjedinjenim Državama i širom svijeta.”

U 2020. godini Dan crvenih nosova prikupio je preko 42 milijuna dolara, a više od 240 milijuna dolara prikupljeno je od 2015. godine do danas.

Komentiraj