Cijela uprava Juventusa podnijela ostavke!

Cijeli upravni odbor Juventusa, uključujući predsjednika Andreu Agnellija, podnio je ostavku.

Talijanski prvoligaš prošle je sezone završio na četvrtom mjestu Serie A o ostvario gubitak od 254,3 milijuna eura, što je rekord u Italiji. Prošlog studenog iz Juventusa su rekli da surađuju s policijom nakon što je pokrenuta istraga o klupskim transferima.

Istraga se odnosila na “prihode od prava na registraciju igrača” između 2019. i 2021. godine. Pod istragom su tada bili Agnelli i potpredsjednik Pavel Nedved, koji također odlazi s funkcije, prenosi BBC.

“Odbor je masovno odstupio nakon što su razmotrili središnje mjesto i relevantnost neriješenih pravnih i računovodstvenih pitanja. Upravni odbor u odlasku smatra da je u najboljem društvenom interesu preporučiti da se Juventus opremi novim upravnim odborom za rješavanje ovih pitanja”, navodi se u priopćenju.

Generalni direktor Maurizio Arrivabene ostat će na svojoj ulozi tijekom privremenog razdoblja dok se ne okupi novi odbor.

Agnelli je bio jedan od glavnih arhitekata planova o odcjepljenju za formiranje Europske Super lige 2021. godine.

Juventus, koji je izlistan na talijanskoj burzi, pod istragom je zbog optužbi za predstavljanje lažnih računovodstvenih informacija investitorima i izdavanje faktura za nepostojeće transakcije. Klub je negirao bilo kakvu krivnju.

I drugi klubovi predmet su paralelne istrage koju je u listopadu pokrenuo Talijanski nogometni savez (FIGC).

Dioničari bi se trebali ponovno sastati 18. siječnja kako bi imenovali novu upravu, priopćio je klub.

Sporni dokumenti potpisani s Ronaldom

Iza svega su tajni dokumenti koje je klub potpisao s Cristianom Ronaldom u vrijeme pandemije koronavirusa. Prema njima, navodi La Gazzetta dello Sport, Juventus je svom tadašnjem igraču  obećao isplatu u iznosu od 19,9 milijuna eura što, smatra tužiteljstvo, nije navedeno u financijskim izvješćima kluba.

Taj je iznos Juventus obećao isplatiti Ronaldu čak i ako klub napusti prije isteka dogovorene suradnje. Portugalski napadač to je i napravio – Juventus je zamijenio Manchester Unitedom.

Juventus je u vrijeme pandemije najavio velika smanjenja plaća, a kasnije i potvrdio da je zbog financijskih problema igračima uskratio primanja koja su trebali dobiti za četiri mjeseca.

Niz pogrešaka vodi najveći talijanski nogometni klub u propast

Komentiraj