Čeberko karijeru nastavlja u Americi

Ukrajinski stoper Jevhen Čeberko više nije nogometaš Osijeka. Njegova sljedeće destinacija je MLS odnosno klub Columbus Crew koji se nakon 16 odigranih utakmica u aktualnoj sezoni nalazi na desetom mjestu ljestvice s 24 osvojena boda. 25-godišnjak će službeno biti registriran 5. srpnja kada se otvori prijelazni rok, a ugovor mu vrijedi do konca 2026. godine. Iznos odštete koji će pripasti Osijeku nije objavljen.

Čeberko je nadomak prelaska u MLS bio i u travnju ove godine, no Osijek tad nije dopustio njegov transfer, a sam igrač je bio suspendiran jer nije bio spreman putovati na sraz s Rijekom. Nakon dva tjedna ponovno je vraćen u kadar.

U Gradski vrt je stigao u veljači 2021. godine na posudbu iz austrijskog LASK-a, a Bijelo-plavi su potom iskoristili i opciju otkupa njegova ugovora. Ukupno je upisao 61 nastup u kojima je postigao po jedan pogodak i asistenciju.

Na oproštaju od Osijeka je izjavio: “Na rastanku želim reći jedno veliko hvala Nogometnom klubu Osijek. Želim se zahvaliti svim trenerima s kojima sam radio, od Nenada Bjelice i njegovom stožeru u čije sam vrijeme došao u klub, do René Pomsa, Borimira Perkovića i Stjepana Tomasa. Također, hvala i svim liječnicima, fizioterapeutima, media timu, tetama u kuhinji… Naravno i svim suigračima s kojima sam igrao, zajedno smo iskusili lijepe i manje lijepe trenutke, a to neću nikada zaboraviti. Posebno hvala navijačima koji su me odlično prihvatili i lijepo se odnosili prema meni. Hvala i svima koji su mi bili podrška u meni najtežim životnim trenucima kada je počeo rat u mojoj domovini i kada ste mi svi bili velika podrška i pomoć. Ispred mene je novi izazov kojem se radujem, a svima vama želim puno sreće i uspjeha u onome što vas očekuje.”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner