Capak kaže da Plenković i ministri zbog Divjak ne moraju u samoizolaciju

 

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u utorak je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite izjavio da članovi vlade ne moraju ići u samoizolaciju nakon što je otkriveno da je ministrica Blaženka Divjak bila u kontaktu sa zaraženom državnom tajnicom u Ministarstvu obrazovanja.

Capak je naveo da su na jučerašnjoj sjednici vlade svi imali maske pa čak i da Divjak bude pozitivna, nitko ne mora u samoizolaciju. “Ministrica Divjak bila je jučer na sastanku vlade, ali svi sudionici su za vrijeme sastanka imali maske. Sudionici sastanka ne moraju u samoizolaciju. Neki iz Ministarstva su se već testirali i danas će biti poznati rezultati”, rekao je.

Podsjetimo, ministrica Blaženka Divjak danas je dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus. Osim ministrice, istu uputu su dobili i svi dužnosnici Ministarstva, potvrdili su iz Ministarstva.

“Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus, a istu uputu su dobili svi dužnosnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nakon što je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na koronavirus”, stoji u priopćenju.

Mediji neslužbeno doznaju da je Franić bila na velikoj svadbi u Zadru, nakon koje je sudjelovala na kolegiju u Ministarstvu.

Komentiraj