Bulj: “Vlada mora prestati financirati SNV”

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj u ponedjeljak je premijeru Andreju Plenkoviću poslao zastupnčko pitanje u kojem poručuje da vlada mora prestati financirati Srpsko narodno vijeće (SNV) jer članovi Savjeta SNV-a daju izjave koje dovode u pitanje ideju stvaranja Hrvatske.

Most je priopćio da je Bulj zastupničko pitanje poslao vezano za komentar koji je na društvenim mrežama objavio Dejan Jović, član Savjeta SNV-a, institucije kojoj je na čelu potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević i koju, kako se navodi, Plenkovićeva Vlada obilno financira s više od 3,5 milijuna kuna svake godine.

Kako navode, Jović je bio i kandidat HDZ-ovog koalicijskog partnera SDSS-a, a na društvenoj mreži Twitter ložio se s izjavom publicista i književnika Pere Kvesića da je Hrvatska ne samo propali projekt, nego je i sama zamisao stvaranja Hrvatske bila „retardirana i nakaradna“, te kako „ne možete realizirati lošu zamisao i očekivati nešto dobro“.

“Osim što je Jović podijelio spomenuti intervju i izvukao u tweet dijelove koji stvaranje Hrvatske smatraju lošom, retardiranom i nakaradnom zamisli koja ne može donijeti ništa dobro, on je konstatirao i da je Kvesićev intervju izvrstan. Očekujem što prije Plenkovićev odgovor i reakciju kao i prestanak financiranja SNV-a čiji članovi Savjeta daju izjave koje dovode u pitanje ideju stvaranja hrvatske države za koju sam se zajedno sa svojim suborcima borio i za koju su mnogi od njih dali svoje živote i zdravlje”, piše u zastupničkom pitanju Miro Bulj.

Komentiraj