Ivana Nobilo, Marjan Radović, Damir Zurub

Budimir Šobat Buda srušio Guinnessov rekord za djecu koja žive s autizmom

Budimir Šobat Buda zaronio u bazen projekta Pogled u plavo, zadržao dah 24.11 minute te srušio Guinnessov rekord u statičkom ronjenju na dah, a sve za djecu koja žive s autizmom.

“Jako sam sretan i ponosan što sam uspio ostvariti ovakav rezultat, jer sve ovo radim za svoju kćer Sašu i svu drugu djecu koja žive s autizmom. Vjerujem da sam ovim uronom dodatno podsjetio javnost na probleme koje imaju osobe s autizmom, jer prostora za poboljšanje uvijek ima“, rekao je Budimir Šobat Buda.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške ronioca Nemo-Adria Rescue Tima koji su članovi volonteri Specijalističkog ronilačkog tima za spašavanje iz vode grada Zagreba pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, koji su pružili nesebičan angažman cijeloj organizaciji akcije ‘Ne dišem’ na Zagrebačkom velesajmu.

Ovu hvalevrijednu akciju podržava i Grad Zagreb, a povodom same akcije, Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom je izjavila:

“Izuzetno smo ponosni što smo podržali ovu sjajnu akciju. Grad Zagreb pomaže centru za autizam te radimo sa osobama s autizmom, a Grad Zagreb i Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom sa zadovoljstvom će pomoći ovoj humanitarnoj akciji“.

“Od ove velike akcije koju su podržali Budini prijatelji, a koji su postali i prijatelji Centra za autizam i svih osoba s autizmom ne očekujemo samo financijsku podršku već očekujemo buđenje svijesti o autizmu i o potrebama djece s autizmom. Posebno se zahvaljujem Sašinom tati koji nas je povezao kako bi osobe s autizmom ravnopravno dijelile svijet, doživljaje i osjećaje sa svima nama drugima. Vjerujem da će ova akcija doista doprinijeti da se položaj djece, osoba i samog Centra za autizam promijeni“, istaknula je Žarka Klopotan, ravnateljica Centra za autizam Zagreb.

Nakon što je srušen Guinnessov rekord voditeljica projekta Pogled u plavo i članica Nemo-Adria Rescue Teama, Andreja Vedrina, zahvalila se svima nazočnima te istaknula veliki doprinos cijelog tima projekta Pogled u plavo navedenoj akciji i ujedno naglasila kako se akcija ‘Ne dišem’ nastavlja kao humanitarna akcija i dalje u organizaciji Društva za podvodne sportove Zagreb, a uz podršku Nemo-Adria Rescue Teama.

DPS Zagreb je otvorio poseban račun za ovu svrhu IBAN:HR8223600001502269904 te će sva sredstva koja će se uplaćivati na taj račun u idućih 90 dana biti u cijelosti prebačena na račun Centra za autizam u Zagrebu, Dvorničićeva 6.

Pogled u plavo i dalje nastavlja sa svojim gostovanjima diljem i izvan Republike Hrvatske s ciljem promocije Hrvatske kroz ronjenje i ljepota hrvatskog podmorja. Projekt se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Gostovanja projekta Pogled u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama: www.pogleduplavo.hr

Komentiraj